Tuesday, December 29, 2015

SUASANA DI TERATAK RIVERVIEW


INFO TERBARU!

Teratak Riverview telah menyediakan chalet terbaru di sebelah PERAK! Mari datang beramai-ramai untuk merasai suasana chalet berhadapan dengan sungai. 
Gemersik bunyi sungai dapat didengari di dalam chalet anda! 
Chalet Berkembar
Mempunyai dua unit

Chalet kayu
Mempunyai 7 unit


Rajah 2 : Kelengkapan

Teratak Riverview menyediakan pelbagai jenis chalet tanpa bilik air dan berserta bilik air. Setiap unit adalah sesuai untuk 3 hingga 6 orang (Mengikut kesesuaian bilik). Chalet ini terletak di sebelah Selangor.  Berdasarkan Rajah 1, chalet ini mempunyai kelengkapan seperti dalam Rajah 2.Rajah 3 : Asrama 6
Asrama 6  mempunyai enam tilam. Asrama ini mempunyai 3 bilik. Maka, 18 orang boleh menginap di kawasan Asrama 6. Asrama ini berada di sebelah Perak / kawasan perkhemahan. Pelanggan akan menggunakan tandas di tempat perkhemahan.


Rajah 4 : Asrama 18
Asrama 18  mempunyai 18 tilam. Asrama ini mempunyai 2 pintu/bahagian. Pintu Asrama ada di bahagian depan dan belakang. Maka, sebanyak 36 orang boleh menginap di kawasan Asrama 18 ini. Asrama ini berada di sebelah Perak / kawasan perkhemahan. Pelanggan akan menggunakan tandas di tempat perkhemahan.Rajah 5 : Asrama 40

Asrama 40 dilengkapi tilam dan katil. Seramai 40 orang boleh menginap di Asrama 40. Asrama 40 mempunyai 2 unit, maka Asrama 40 ini boleh memuatkan seramai 80 orang. Asrama ini juga mempunyai tandas di dalamnya serta ruang dapur diantara dua unit Asrama 40. Asrama ini berada di sebelah Perak / kawasan perkhemahan.Rajah 6 : Kawasan Perkhemahan
Kawasan perkhemahan berada di sebelah Perak. Kawasan perkhemahan boleh memuatkan seramai 500 orang. Setiap khemah boleh dimasuki 4 atau 5 orang berpandukan besar khemah dan mengikut keselesaan.


Rajah 7 : Tandas
Pihak TRV telah menyediakan banyak tandas di kawasan perkhemahan / bahagian Perak.


Rajah 8 : Dapur
Ruang penyediaan makanan dan stor penyimpanan barang dapur.
 
Rajah 9 : Dewan Makan
Dewan Makan ini berada di bahagian negeri Selangor. Seramai 500 orang boleh makan di dewan makan ini. Penyediaan makanan secara ‘buffet’.
    
Rajah 10 : Dewan Serbaguna/ Surau Besar
Dewan serbaguna/ Surau Besar berada di sebelah negeri Perak berhampiran Asrama 40. Dewan Serbaguna boleh memuatkan seramai 500 orang manakala Surau Besar boleh memuatkan 550 orang untuk solat.

Rajah 11 : Dewan Kecil 1
Merujuk rajah 11, dewan ini berada di sebelah Perak. Dewan ini memuatkan seramai 100 orang.


 


Rajah 12 : Dewan Kecil 2
Merujuk rajah 11, dewan ini berada di sebelah Selangor dan di atas bukit. Dewan ini memuatkan seramai 100 orang.

Rajah 13 : Jambatan Besi
Jambatan Besi ini salah satu kemudahan pelanggan TRV untuk menyeberangi sungai. Jambatan ini berada di antara Perak dan Selangor.      
Rajah 14 : Jambatan Gantung
Jambatan Gantung ini disediakan untuk pelanggan menghayati pemandangan di kawasan TRV dan hanya 10 orang dibenarkan melintasi menggunakan jambatan ini secara bergilir dan digunakan secara gunasama.

Rajah 15: Menara FlyingFox dan Chalet

Menara FlyingFox dan Chalet ini disediakan untuk aktiviti flyingfox. Selain itu, ada empat unit di menara ini. Boleh memuatkan seramai 3 hingga 4 orang sahaja dalam satu bilik.


PELAMPUNG DAN JAKET KESELAMATAN4x4SUKA BERMANDI-MANDA??
DATANGLAH KE TERATAK RIVERVIEW!
SUKA MENGHAYATI PEMANDANGAN YANG INDAH DAN NYAMAN??
DATANGLAH KE TERATAK RIVERVIEW!

TERIMA KASIH MENGUNJUNGI TERATAK RIVERVIEW BLOGSPOT ( OFFICIAL )

TERIMA KASIH DAUN KELADI.
DI HARAP KITA AKAN BERJUMPA LAGI.